A ligetszépeolaj olajai

Miután röviden bemutattuk a ligetszépeolajat, itt az idő beszélni azokról az összetevőiről egy kicsit részletesebben, melyeknek gyógyhatását köszönheti ez a növény.

ligetszépeolaj

Linolsav

A linolsav egy színtelen, olajszerű folyadék, mely a zsírsavak közé tartozik. Ez a telítetlen karbonsav két kétszeres kötést tartalmaz, ezért levegőn állva könnyen oxidálódik. A vízben oldhatatlan, csak szerves oldószerekben, etanolban és dietil-éterben oldható. Ez az omega-6 zsírsav nevét a lenolajról kapta, mivel a természetben glicerinnel alkotott észterei ebben az olajban is nagy mennyiségben fordulnak elő. Ezenkívül megtalálható a gyapotmagolajban és a mákolajban is.

Előállítása a gliceridek lúgos hidrolízisével, elszappanosításával történik. Ezek hidrolízisekor különböző zsírsavak keveréke keletkezik, a különböző zsírsavakat egymástól el kell választani. A lenolaj hidrolízisekor keletkező karbonsavak 25-40%-át alkotja, a gyapotmagolajban 40-45%-ban található. Festékbevonatok és emulgeálószerek készítéséhez alkalmazzák. Szappanok készítéséhez és a kozmetikában is felhasználják. Gyógyhatását a szívbetegségek,. az agyvérzés, a magas vérnyomás, az elhízás ellen használják.

 

Gamma-linolénsav

A gamma-linolénsav az omega-6 esszenciális zsírsavak közé tartozó telítetlen zsírsav. Fontos szerepe van a gyulladásos megbetegedések gyógyításában, különösen a bőrbetegségek esetében. mivel a bőr általános állapotát is javítja, ezért a Gla-t a kozmetikai ipar is felhasználja a bőr rugalmasságának helyreállítása érdekében. Különösen jó hatással van a száraz vagy sok faggyút termelő (seborrhoeás) bőrtípusokra.

A máj, a vörös vérsejtek és az érfalak könnyen felveszik ezt a zsírsavat. A Gla ezért képes elősegíteni a sejtmembránok rugalmasságának fennmaradását is. A GLA adalékok serkentik a bizonyítottan gyulladáscsökkentő hatású 1-es típusú prosztaglandin hormonok termelődését, mégpedig a 2-es típusú, gyulladásokat előidéző prosztaglandinok rovására.

GLA-t megfelelő mennyiségben csak a borágóból, a parlagi ligetszépéből és a fekete ribiszke magvaiból nyert olajak tartalmaznak, ezek közül is a borágóolajban a legmagasabb a vegyület koncentrációja (> 20%).

 

Ligetszépe olaj vásárlása

MediNatural ligetszépeolaj 20 ml

-9% MediNatural ligetszépe olaj 20 ml

A ligetszépe olaj értékes összevetőinek köszönhetően alkalmas a száraz, hámló, érzékeny gyulladt bőr ápolására.

Ár: 1450 Ft
1585 Ft
Megnézem

Ligetszépe Olaj kapszula200 db (Sanct Bernhard)

Ligetszépe Olaj kapszula 200 db (Sanct Bernhard)

Aktiválja az anyagcserét, támogatja a természetes hormon egyensúlyt, szedése egészséges sima bőrt eredményez. Segít abban, hogy nap mint nap jól érezze magát.

Ár: 5890 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!